fbpx

Pinsa Romana

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την καινοτομία στη ζύμη, την αυθεντική και μοναδική Pinsa Romana, πάντα σύμφωνα με τη Φιλοσοφία της Foodelco να παρέχει στο δίκτυό της προϊόντα 100% Plant based υψηλής διατροφικής αξίας από άριστες πρώτες ύλες.

Μια ζύμη που προήλθε από ένα αρχαίο προϊόν... το οποίο παρασκεύαζαν οι αγροτικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν έξω από τα τείχη της αρχαίας Ρώμης.

Οβάλ ή στρογγυλή, ελαφριά, εύθραυστη όσο κι αφράτη, παραδοσιακή και συνάμα σύγχρονη… η Pinsa έρχεται για να μας συναρπάσει γευστικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της!

Η καθαρή φυσική γεύση και η φρεσκάδα του προϊόντος οφείλονται στις πρώτες ύλες, ιδιαίτερα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στην απουσία συντηρητικών ή πρόσθετων.

Προϊόντα

Pizza Napoletana

H βάση πίτσας Napoletana θα σας ταξιδέψει στον νότο της Ιταλίας.
Αυθεντική παραδοσιακή ναπολιτάνικη συνταγή με τα καλυτέρα υλικά

  • 100% χειροποίητο προϊόν
  • Τα προϊόντα είναι ψημένα σε πέτρινο φούρνο κατά 85%

Οι ζύμες είναι αργής ωρίμανσης και περιέχουν φυσικό προζύμι και
extra παρθένο ελαιόλαδο

  • Διαστάσεις: 30 cm
  • 3,100 kg (10 x 310g) / κουτί
  • Προϊόν κατάψυξης -18°C

Pinsa Romana Traditional 270g / 320g

  • οβάλ σχήμα
  • Ιδανική για να σερβιριστεί σε ένα πιάτο
  • Βάρος: 270g
  • Διάστάσεις: 35cm x 21cm
  • Ζύμες ανά κιβώτιο: 15 τμχ
  • προϊόν κατάψυξης

Pinsa Romana Στρογγυλή 270g

  • στρογγυλό σχήμα
  • Βάρος: 270g
  • Διάμετρος: 30 cm
  • Ζύμες ανά κιβώτιο: 10 τμχ
  • προϊόν κατάψυξης

Pinsa Romana Single 160g

  • οβάλ σχήμα
  • Ιδανική για να σερβιριστεί σε ένα πιάτο
  • Βάρος: 160g
  • Διάστάσεις: 25cm x 11cm
  • Ζύμες ανά κιβώτιο: 25 τμχ
  • προϊόν κατάψυξης

Οδηγίες ψησίματος

  1. Βγάζετε την pinsa από την κατάψυξη
  2. Αφήνετε τη ζύμη για 5′ σε θερμοκρασία δωματίου
  3. Ρυθμίζετε τον φούρνο στους 250°C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 220°C στον αέρα.
  4. Προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας (τα υλικά μπορούν να προστεθούν και αφού έχει ψηθεί η Pinsa)
  5. Ψήνετε πάνω σε πέτρα ή σχάρα φούρνου
  6. Βάζετε την στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5′ ανάλογα με την ισχύ του φούρνου.
  7. Όταν ροδίσει, η pinsa είναι έτοιμη.

Τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς;

Αλεύρι

Για να γίνουν τα Panino Romano χρησιμοποιείται συγκεκριμένο αλεύρι, το οποίο παρασκευάζεται από τρία συστατικά + προζύμι. Το αλεύρι προέρχεται από "Μυστική συνταγή".

Σύσταση

Είναι ψαθυρά, δηλαδή εύθραυστα, χάρη στον τραγανό φλοιό τους, αλλά ταυτόχρονα μαλακά εσωτερικά. Το νερό που χρησιμοποιείται για τη ζύμη είναι πάντα κρύο.

Gourmet

Είναι πολύ πιο εύπεπτα λόγω της διαφορετικής ενυδάτωσης της ζύμης. Έχει λιγότερους υδατάνθρακες, λίπος και αλάτι. Είναι σούπερ-οργανικό και GOURMET προϊόν.

Άρωμα

Το ευωδιαστό τους άρωμα οφείλεται στον χρόνο ωρίμανσης και τη χρήση προζυμιού. Το προζύμι δίνει υψηλή αφομοιωσιμότητα βοηθώντας τη διαδικασία διογκώσεως.

Κρυφή ματιά στο εργαστήρι παραγωγής

Το θεμέλιο όλης της συνταγής είναι σίγουρα το μοναδικό αλεύρι Panino Romano (ιδιοκτησία της εταιρίας Di Marco).
Για να γίνει το Panino Romano πρέπει να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αλεύρι, το οποίο παρασκευάζεται από τα τρία βασικά συστατικά + προζύμι.

Το αλεύρι πρέπει να αναμειχθεί με κρύο νερό και η ποσότητα, που σχετίζεται με το άλευρο (ενυδάτωση), μπορεί να φτάσει το 80%, ενώ σε μια κοινή πίτσα είναι μεταξύ 50% και 60%.

Η μοναδική γεύση και σύσταση των Panino Romano, εκτός των άλλων, οφείλεται και στον πρωταγωνιστή της μεσογειακής διατροφής: το ελαιόλαδο!
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δίνει αγνότητα, ελαφρότητα και νοστιμιά στο προϊόν.

Η ωρίμανση είναι πολύ σημαντική!
Μετά από μια φυσική αργή διαδικασία ωρίμανσης των 72 ωρών, οι παρασκευαστές των Panino Romano απλώνουν κάθε ζυμάρι με το χέρι και της δίνουν το σχήμα που πρέπει να πάρει.

Οι ζύμες στη συνέχεια ψήνονται ταχύτατα στον ειδικό φούρνο, πάνω σε βαριά πέτρινη βάση. Παραδοσιακά και λιτά, η ζύμη -βάση πλέον- βγαίνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Μόλις βγουν από τον φούρνο καταψύχονται αμέσως, για να διατηρήσουν ανέγγιχτη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
Η ψύξη τους πραγματοποιείται με υγρό άζωτο στους -70 βαθμούς.

TOP