fbpx

Print Options:

Κεφτεδάκια της «μαμάς» με Beyond Μeat κιμά

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time5 minsTotal Time25 mins

Υλικά για 20 κεφτεδάκια:
 1 πακέτο beyond meat κιμά (300 γρ.)
 15 φέτα του τοστ ολικής άλεσης χωρίς την κόρα
 100 γρ. κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 χούφτα μαϊντανό (γύρω στα 15 γραμμάρια)
 600 ml αραβοσιτέλαιο
 1 ml κ.γ. μιξ μπαχαρικών για μπιφτέκια Προαιρετικά
 αλάτι, πιπέρι (αν δεν σας αρέσει το αλάτι μπορείτε να βάλετε πολύ λίγο / 1 πρέζα)
Εκτέλεση
1

Ξεπαγώνω τον κιμά (αφού είναι οκέι συνεχίζω με τα παρακάτω βήματα)

2

Παράλληλα και μέχρι να ετοιμαστεί το λάδι, κόβω την κόρα από το ψωμί του τοστ και το περνάω από το multi μέχρι να γίνει πολύ μικρά κομματάκια και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ

3

Περνάω από το multi το κρεμμύδι και το σκόρδο (Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει τελείως ρευστό, αλλά να κοπεί σε πολύ μικρά κομμάτια)

4

Πλένω τον μαϊντανό, κόβω τα κλωνάρια και τον ψιλοκόβω

5

Προσθέτω σε ένα μεγάλο μπολ όλα μου τα υλικά

6

Με τα χέρια μου ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

7

Αν κατά τη διάρκεια έχει κάψει πολύ το λάδι χαμηλώνω τη φωτιά. Θέλουμε όταν βάλουμε τα κεφτεδάκια στην φωτία να είναι σε μέτρια φωτιά το λάδι

8

Πλάθω γύρω στα 20 κεφτεδάκια

9

Τα προσθέτω ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα μου. Προσωπικά λόγω του ότι τα έβαλα σε μικρή κατσαρόλα, έβαλα πρώτα τα δέκα και σε δεύτερη δόση τα υπόλοιπα δέκα

10

Μετά από 2 περίπου λεπτά είναι έτοιμα. Θέλουμε να έχουν ροδίσει εξωτερικά αλλά να είναι ζουμερό το εσωτερικό τους