
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμύδι και σκόρδο
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τον κιμά, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα ελαιόλαδο και αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Μόλις σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, προσθέτουμε το γάλα αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει ελαφρά
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι τρούφας, αλάτι και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθούν και να λιώσει το τυρί
Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί ή σε ένα πυρέξ λίγη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε πάνω από την μπεσαμέλ λαζάνια προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά
Απλώνουμε τον μισό κιμά και ρίχνουμε από πάνω 5-6 κ.σ. μπεσαμέλ και το μισό κίτρινο τυρί
Βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά και το υπόλοιπο τυρί
Βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ
Τέλος πασπαλίζουμε με την φυτική παρμεζάνα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι τρούφας, αλάτι και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθούν και να λιώσει το τυρί
← Πίσω στις συνταγές
Ingredients
Directions
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμύδι και σκόρδο
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τον κιμά, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα ο κιμάς και σβήνουμε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα ελαιόλαδο και αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Μόλις σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, προσθέτουμε το γάλα αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει ελαφρά
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι τρούφας, αλάτι και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθούν και να λιώσει το τυρί
Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί ή σε ένα πυρέξ λίγη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε πάνω από την μπεσαμέλ λαζάνια προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά
Απλώνουμε τον μισό κιμά και ρίχνουμε από πάνω 5-6 κ.σ. μπεσαμέλ και το μισό κίτρινο τυρί
Βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά και το υπόλοιπο τυρί
Βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια και από πάνω απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ
Τέλος πασπαλίζουμε με την φυτική παρμεζάνα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι τρούφας, αλάτι και τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθούν και να λιώσει το τυρί