Συνταγή από: @aveganfoodie
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα λουκάνικα στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν
Την επόμενη μέρα τα κόβω σε φέτες
Κόβω τις πιπεριές σε 8 λωρίδες την κάθε πιπεριά
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια
Καθαρίζω 3 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβω ή τις περνάω από τις πρέσες σκόρδου
Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού τσιγαριστούν λίγο προσθέτω και τις κομμένες ντομάτες μαζί με τον πελτέ
Προσθέτω τον άνηθο, τον οποίο πριν έχω ψιλοκόψει
Ιδανικά τα αφήνω να σιγοβράσουν για 2 περίπου ώρες και προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Εννοείται αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο νερό. Αν δεν προλαβαίνω θέλει περίπου 45’-1 ώρα με ψηλή φωτιά αλλά καλύτερα να το πάτε αργά για να μελώσουν όλα
Βάζω τα λουκάνικα να ψηθούν στο φούρνο. Τα έβαλα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Θέλουμε να γίνουν τραγανά αλλά επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός καλό είναι να τα ελέγχετε για να μην σας καούν
Αφού το μείγμα μου στην κατσαρόλα είναι έτοιμο (έχει πήξει δηλαδή η σάλτσα μου και οι πιπεριές έχουν μαλακώσει και μελώσει) βάζω τα λουκάνικα και αφήνω για λίγα λεπτά να σιγοβράσουν
Όταν σβήσω τη φωτιά προσθέτω το ούζο και ανακατεύω
Τα βγάζω από την κατσαρόλα και τοποθετώ σε πιάτο. Συμβουλή μου να τα αφήσετε λίγο να κρυώσουν γιατί τότε αναδεικνύεται η γεύση
← Πίσω στις συνταγές
Ingredients
Directions
Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα λουκάνικα στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν
Την επόμενη μέρα τα κόβω σε φέτες
Κόβω τις πιπεριές σε 8 λωρίδες την κάθε πιπεριά
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια
Καθαρίζω 3 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβω ή τις περνάω από τις πρέσες σκόρδου
Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Αφού τσιγαριστούν λίγο προσθέτω και τις κομμένες ντομάτες μαζί με τον πελτέ
Προσθέτω τον άνηθο, τον οποίο πριν έχω ψιλοκόψει
Ιδανικά τα αφήνω να σιγοβράσουν για 2 περίπου ώρες και προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Εννοείται αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο νερό. Αν δεν προλαβαίνω θέλει περίπου 45’-1 ώρα με ψηλή φωτιά αλλά καλύτερα να το πάτε αργά για να μελώσουν όλα
Βάζω τα λουκάνικα να ψηθούν στο φούρνο. Τα έβαλα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Θέλουμε να γίνουν τραγανά αλλά επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός καλό είναι να τα ελέγχετε για να μην σας καούν
Αφού το μείγμα μου στην κατσαρόλα είναι έτοιμο (έχει πήξει δηλαδή η σάλτσα μου και οι πιπεριές έχουν μαλακώσει και μελώσει) βάζω τα λουκάνικα και αφήνω για λίγα λεπτά να σιγοβράσουν
Όταν σβήσω τη φωτιά προσθέτω το ούζο και ανακατεύω
Τα βγάζω από την κατσαρόλα και τοποθετώ σε πιάτο. Συμβουλή μου να τα αφήσετε λίγο να κρυώσουν γιατί τότε αναδεικνύεται η γεύση