fbpx

Print Options:

Vegan Σπετσοφάι με λουκάνικα Beyond Meat

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 25 mins

Υλικά για 3 άτομα:
 2 λουκάνικα Beyond Meat
 1 μεγάλο κρεμμύδι
 5 φρέσκα κρεμμύδια
 3 σκελίδες σκόρδο
 3 πράσινες πιπεριές
 15 συσκευασίες από ψιλοκομμένες ντομάτες
 1 κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτας
 ¼ ματσάκι από άνηθο (μεγάλο ματσάκι)
 1 ποτηράκι ούζο με γλυκάνισο(ποτηράκι εννοούμε το μικρό που πίνουμε στην Ελλάδα το κρασί)
 αλάτι, πιπέρι και λάδι
Εκτέλεση
1

Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα λουκάνικα στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν

2

Την επόμενη μέρα τα κόβω σε φέτες

3

Κόβω τις πιπεριές σε 8 λωρίδες την κάθε πιπεριά

4

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια

5

Καθαρίζω 3 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβω ή τις περνάω από τις πρέσες σκόρδου

6

Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.

7

Αφού τσιγαριστούν λίγο προσθέτω και τις κομμένες ντομάτες μαζί με τον πελτέ

8

Προσθέτω τον άνηθο, τον οποίο πριν έχω ψιλοκόψει

9

Ιδανικά τα αφήνω να σιγοβράσουν για 2 περίπου ώρες και προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Εννοείται αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο νερό. Αν δεν προλαβαίνω θέλει περίπου 45’-1 ώρα με ψηλή φωτιά αλλά καλύτερα να το πάτε αργά για να μελώσουν όλα

10

Βάζω τα λουκάνικα να ψηθούν στο φούρνο. Τα έβαλα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Θέλουμε να γίνουν τραγανά αλλά επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός καλό είναι να τα ελέγχετε για να μην σας καούν

11

Αφού το μείγμα μου στην κατσαρόλα είναι έτοιμο (έχει πήξει δηλαδή η σάλτσα μου και οι πιπεριές έχουν μαλακώσει και μελώσει) βάζω τα λουκάνικα και αφήνω για λίγα λεπτά να σιγοβράσουν

12

Όταν σβήσω τη φωτιά προσθέτω το ούζο και ανακατεύω

13

Τα βγάζω από την κατσαρόλα και τοποθετώ σε πιάτο. Συμβουλή μου να τα αφήσετε λίγο να κρυώσουν γιατί τότε αναδεικνύεται η γεύση