fbpx

PANINO ROMANO

Το alter ego της Pinsa Romana!

Η άλλη προσωπικότητα της ζύμης! Μία πρόταση εξίσου ξεχωριστή έρχεται να καλύψει τις ανάγκες σας
και να ενδυναμώσει τον ουρανίσκο σας βελτιώνοντας τη διατροφική σας συνήθεια με μία θρεπτική
και υγιεινή στρογγυλή ζύμη που αντικαθιστά τα κλασικά ψωμάκια burger, κρύα σάντουιτς κλπ.

Προϊόντα

Panino Smile 120g

  • διπλωμένο σε σχήμα "χαμόγελου"
  • Βάρος: 120g
  • Ζύμες ανά κιβώτιο: 35 τμχ
  • προϊόν κατάψυξης

Panino Ton-do 130g

  • σε στρογγυλό σχήμα
  • Βάρος: 130g
  • Ζύμες ανά κιβώτιο: 25 τμχ
  • προϊόν κατάψυξης

Οδηγίες ψησίματος

  1. Βγάζετε το paninο από την κατάψυξη.
  2. To αφήνετε να ξεπαγώσει μέσα σε σακούλα, ώστε να μην αφυδατωθεί, σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά, βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη στην συντήρηση έτσι ώστε να έχει ξεπαγώσει τη στιγμή που θα τη χρειαστείτε.
  3. Προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας.
  4. Το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις(250°C) για περίπου 1′-2′ ανάλογα με την ισχύ του φούρνου ή στον αέρα στους 180°C
  5. Έτοιμο να το σερβίρετε.

Τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς;

Αλεύρι

Για να γίνουν τα Panino Romano χρησιμοποιείται συγκεκριμένο αλεύρι, το οποίο παρασκευάζεται από τρία συστατικά + προζύμι. Το αλεύρι προέρχεται από "Μυστική συνταγή".

Σύσταση

Είναι ψαθυρά, δηλαδή εύθραυστα, χάρη στον τραγανό φλοιό τους, αλλά ταυτόχρονα μαλακά εσωτερικά. Το νερό που χρησιμοποιείται για τη ζύμη είναι πάντα κρύο.

Gourmet

Είναι πολύ πιο εύπεπτα λόγω της διαφορετικής ενυδάτωσης της ζύμης. Έχει λιγότερους υδατάνθρακες, λίπος και αλάτι. Είναι σούπερ-οργανικό και GOURMET προϊόν.

Άρωμα

Το ευωδιαστό τους άρωμα οφείλεται στον χρόνο ωρίμανσης και τη χρήση προζυμιού. Το προζύμι δίνει υψηλή αφομοιωσιμότητα βοηθώντας τη διαδικασία διογκώσεως.

Κρυφή ματιά στο εργαστήρι παραγωγής

Το θεμέλιο όλης της συνταγής είναι σίγουρα το μοναδικό αλεύρι Panino Romano (ιδιοκτησία της εταιρίας Di Marco).
Για να γίνει το Panino Romano πρέπει να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αλεύρι, το οποίο παρασκευάζεται από τα τρία βασικά συστατικά + προζύμι.

Το αλεύρι πρέπει να αναμειχθεί με κρύο νερό και η ποσότητα, που σχετίζεται με το άλευρο (ενυδάτωση), μπορεί να φτάσει το 80%, ενώ σε μια κοινή πίτσα είναι μεταξύ 50% και 60%.

Η μοναδική γεύση και σύσταση των Panino Romano, εκτός των άλλων, οφείλεται και στον πρωταγωνιστή της μεσογειακής διατροφής: το ελαιόλαδο!
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δίνει αγνότητα, ελαφρότητα και νοστιμιά στο προϊόν.

Η ωρίμανση είναι πολύ σημαντική!
Μετά από μια φυσική αργή διαδικασία ωρίμανσης των 72 ωρών, οι παρασκευαστές των Panino Romano απλώνουν κάθε ζυμάρι με το χέρι και της δίνουν το σχήμα που πρέπει να πάρει.

Οι ζύμες στη συνέχεια ψήνονται ταχύτατα στον ειδικό φούρνο, πάνω σε βαριά πέτρινη βάση. Παραδοσιακά και λιτά, η ζύμη -βάση πλέον- βγαίνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Μόλις βγουν από τον φούρνο καταψύχονται αμέσως, για να διατηρήσουν ανέγγιχτη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
Η ψύξη τους πραγματοποιείται με υγρό άζωτο στους -70 βαθμούς.

TOP